29 januari: Blender 4 # Moderne Verslavingen


Blender 4

Blender 4: Moderne Verslavingen

Op 29 januari wordt er vanuit 4 verschillende invalshoeken gesproken en gespeeld over het thema “moderne verslavingen”.

Iedereen kent het gevaar van de klassieke verslavingen als drugs, alcohol en gokken. Maar vandaag duiken er nieuwe verslavingen op, zoals shop-, game- en smartphoneverslaving. Waar we bij de klassieke soort nog kunnen zeggen: dat hoort niet bij mij! Is dat voor modernere vormen van verslaving moeilijker te zeggen. Veel elementen van deze nieuwe verslavingen zijn namelijk onderdeel geworden van ons dagelijks leven.

Smartphones, internet, chatten, shoppen, eten en werken. Dingen die onschuldig voelen en maatschappelijk geaccepteerd zijn, maar is het wel zo makkelijk om het niet meer te doen? Wanneer is iets een gewoonte en wanneer een verslaving, en wat is het verschil tussen die twee? Waar ligt de grens? En welke vormen van verslaving zijn uniek aan deze tijd en in welke mate is hier sprake van een bewust inspelen op onze menselijke aanleg voor verslavingen? Lijd ik zelf eigenlijk aan een onbewuste moderne verslaving?


De voordrachten op 29 januari zijn:

1. Mr. Dr. Carien Karsten. Schrijfster en psycholoog. Expert op het gebied van shop en werkverslaving
2. Annelies van der Heijden. Boeddhist.
3. dhr. dr. Jeroen Lemmens. Academisch specialist over Gameverslaving.
4. Jelle. Ervaringsdeskundige.


Ingrediënten:
1 onderwerp
4 verschillende expertises
1 eetlepel verrassing
een snufje confrontatie
Mix alles op 1 avond.

Will it blend?


BLENDER is een avond waarin de filosoof kracht bij wordt gezet door een muzikant en theater de stilte invult die de dichter achterlaat.

Elke avond komt er een uitdaging aan bod van deze tijd. Telkens zullen er vier verschillende invalshoeken worden uitgenodigd vanuit uiteenlopende disciplines. Muziek, sociologie, poëzie, film, theater, filosofie, persoonlijke verhalen of een documentaire. Alle vormen zijn mogelijk.

Yes it blends!


Wanneer
29 januari 20.00 uur begin (19.30 deuren open)

Waar
Tolhuistuin (het tuinhuis) Tolhuisweg 5

Entree
5 euro

Contact of vragen:
info@vitamine-z.nl


 

Een aantal briljante fragmenten van Louis CK over smartphone gebruik