Schuif elke laatste dinsdag van de maand aan voor een filosofisch gesprek onder het genot van een overheerlijke maaltijd en een goed glas wijn. Tijdens Het Filosofisch Diner doe je een stap terug uit het alledaagse. Door te filosoferen over herkenbare en actuele thema’s stap je met een frisse blik het leven weer in.

Het Filosofisch Diner: Te…

Hebben we een onstilbare honger naar meer? De mens houdt zich graag voor dat hij de enige diersoort is die maat kan houden. Goudvissen eten zichzelf dood, als je ze blijft voeren. Wij doen dat niet… Toch?

Het bekende cliché luidt dat alles waar ‘te’ voor staat slecht is. Zijn er grenzen aan consumptie? Is het gezond om altijd op de hoogte te zijn? Moet je op elk vlak meetellen? Dat onderzoeken we in drie diners, elke laatste dinsdag van de maand. Schuif aan voor een gesprek over mateloosheid onder het genot van een overdadige maaltijd en net iets meer wijn dan je eigenlijk wilde drinken.

Data:
Diner #1: 25 september
Diner #2: 30 oktober
Diner #3: 27 november

Tickets zijn hier verkrijgbaar

Prijzen:
Regulier € 32,50
Studenten € 22,75
Passe-Partout (serie van 3 diners) € 80

Tijdens deze avonden zijn we te gast bij Robin Food

Diner #1 | 25 september: Overdaad
Zijn er grenzen aan onze consumptie?

Als je teveel eet wordt je misselijk en stop je met eten. Een fysieke reactie beschermt ons dus tegen overdadig schransen. Als samenleving hebben we die reflex niet. We consumeren meer en meer zonder dat er een rem op zit. Kunnen we dat aan? En kunnen we dat onze omgeving aandoen?

Diner #2 | 30 oktober: Overload
Is het gezond om altijd op de hoogte te zijn?

Met de smartphone in de hand ben je tegenwoordig verbondener dan ooit. Of het nou je vriend drie straten verderop is of een pasgeboren olifant in Beijing, je bent ervan op de hoogte. Wat moet je met al die informatie? En wat betekent het voor wie je bent en hoe je de wereld ervaart?

Diner #3 | 27 november: Overal
Voel je ook de drang om op elk vlak mee te tellen?

Zou het niet geweldig zijn om op meerdere plekken tegelijk te kunnen zijn? Jezelf opdelen zodat je de 24 uur die elke dag telt optimaal kunt gebruiken? We willen toch het maximale uit het leven halen, van wonen en werk tot liefde en seks. Maar is het wel goed om altijd alleen maar mee te doen en nooit eens langs de zijlijn te staan?