Docenten:
Simeon Karsten
& Sjoerd van der Linden

Regie op je energie

Gezonder omgaan met stress
Verhoogde vitaliteit & betere communicatie
Preventie van stressgerelateerde klachten als burn-out

Stressgerelateerde aandoeningen als burn-out en depressie zijn een groeiend en kostbaar probleem voor bedrijven. Vitamine Z is boodschapverkondiger van een gezondere levenshouding. In deze training krijgen medewerkers inzichten en praktische tools aangereikt waarmee zij kennismaken met deze gezondere levenshouding. Zij leren gezonder omgaan met wat hun stress geeft en zijn daardoor weerbaarder tegen onder meer burn-out.

Doelen

De titel van deze training geeft het doel aan: regie op je energie. Dat doel laat zich toelichten met drie subdoelen:

  • Inzicht in wat stress is: waarom hebben we stress, hoe werkt stress in lichaam en geest.
  • Inzicht in hoe stress jouw eigen energie beïnvloedt: wat zijn energielekken, wat voedt je?
  • Handzame tools om elke dag je energie te bewaken en aan te vullen.

Middelen

In de training “Regie op je energie” werken deelnemers steeds vanuit de eigen ervaring. Die wordt met aansprekende oefeningen levend gemaakt, en vervolgens in co-creatie met de trainer en andere deelnemers opgewerkt tot theoretisch inzicht. Dat inzicht brengen we weer terug naar het persoonlijke niveau door gezamenlijke en individuele reflectie. Om dat inzicht te operationaliseren en te borgen, krijgen deelnemers verschillende praktische oefeningen aangereikt om door de dag heen te gebruiken. Zij maken een persoonlijk stressplan, dat zij op de werkplek kunnen gebruiken om hun stress te reguleren en zo hun energie te bewaken.

De training put uit meerdere bronnen:

  • Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)
  • Neuropsychologie en positieve psychologie (o.a. Rick Hanson)
  • Verbindend communiceren (non-violent communication)
  • Neurolinguïstisch programmeren (NLP)
  • Imperfectionisme (visie Stichting Vitamine Z)

Vorm

De training kan worden aangepast op de wensen van de opdrachtgever. Voor behandeling van alle stof en voldoende diepgaand werk met de ervaring van de deelnemers raden wij een minimale duur van 4 uur aan. Uitbreiding tot een hele dag (6 à 8 uur) zorgt voor nog meer verdieping en ruimte voor diverse speelse spraakmakende ondersteunende oefeningen. De training kan ook als kortere workshop worden aangeboden. Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen.

De training of workshop kan in-company worden aangeboden of op locatie. Desgewenst kan Vitamine Z de training aanbieden als volledig verzorgde halve of hele dag: een personeelsuitje, teambuilding of heidedag die echt iets verandert in uw bedrijf!
 

Neem contact op met Vitamine Z