NACHTKARAVAAN

Wat zich ’s avonds als eerste ‘te rusten’ legt is je relativeringsvermogen. Dan verschijnen er zorgen en twijfels waar we in het alledaagse aan voorbij fietsen – én daarom zien we mogelijkheden die overdag niet zomaar de ruimte krijgen. In het donker maken de kleinste lichtjes al groot verschil.

Alleen de locatie al, is het kleine wandelkwartiertje vanaf Utrecht Centraal waard: Een kerkgebouw met prachtig blauwe zoldering, waar eind jaren ’60 de bomen nog binnen groeiden, waarvan de muren ooit buiten de singel stonden, later vluchtelingen herbergde, vervielen tot ‘verdomhoekje’ en – ook best bijzonder in de recente geschiedenis – zelfs weer als kerk in gebruik genomen werd! Verhalen die prachtig verbonden kunnen worden aan actuele thema’s, gedurende een avond die voor elke bezoeker een bijzondere herinnering zal worden.

Idee is om letterlijk ‘buiten’ naar binnen te brengen: de boom die er ooit groeide, en een centraal geplaatste maan (met haar keerzijde) die het thema van het programma symboliseert: Binnen uit te nodigen wat normaal ‘buiten beeld’ blijft; Verdonkeremaand wordt. Een avond om je buitenkant even voor jezelf te houden, en je binnenste buiten te nodigen. We starten als om vijf voor tien 's avonds nog altijd de klokken in de stad klinken om het sluiten van de poorten aan te kondigen, de onvermijdelijke keuze tussen binnen of buiten overnachten.

In de broosheid van de nacht vervaagt de grens tussen schaduwen en gedaantes, tussen mens en dier, tussen zorgen en kansen, tussen huilen en muziek. Wie ben jij 's nachts? En overdag mogelijk minder? Nodig die andere versie van jezelf uit, kom als passant of performer. Sluit hand in hand met jezelf aan in de optocht van al die andere ander-zijnden. Wees welkom bij de NACHTKARAVAAN. Kom binnen, en laat iets buiten.

 

 

De kleur van het Collectief voor Imperfectie is signaalrood. Een kleur die naast heel eigen, soms ontstaat door mengen. Voor Nachtkaravaan krijgt het Collectief steun van het Oranje Fonds: zo bestaat signaalrood soms uit meer dan één kleur.

 

 

 

22 november 2022 / Welkom 21.30 / Deur sluit 21.55 / Geertekerk(hof) 23 / Op loopafstand van Utrecht Centraal / 8,- voor studenten / 12.50 vooraf / 15,- aan de deur / Met Upas gratis

Contact: nachtkaravaan@vitamine-z.nl

Book your tickets