Dag van de Imperfectie 2023

(ON)VERWACHT: DAG VAN DE IMPERFECTIE 2023, schrikkeldag

--- welke dag is er imperfecter dan een dag die er soms wel en soms niet is? Een dag die twijfelt, schrikkelt, balanceert... Wees welkom op de imperfectste dag van het jaar, een dag voor een sprong in het diepe, een dag die wegvalt, of plots toch opduikt: wees welkom tijdens DE Dag van de Imperfectie!

DAG VAN DE IMPERFECTIE

Er is een kloof ontstaan tussen wie we denken te moeten zijn en wie we daadwerkelijk zijn. We moeten perfecter zijn dan mogelijk is, waardoor we allemaal ongelukkige gelukszoekers worden. Tijdens de DAG VAN DE IMPERFECTIE vraagt Vitamine Z samen met pro-imperfectie-partners aandacht voor het steeds stijgende aantal Nederlanders met een burn-out of een depressie. Een maatschappelijk probleem dat ons allemaal aangaat.

Gedurende deze avond praten we over de heersende stress- en burn-out problematiek die ontstaat door prestatiedruk, onzekerheid, faalangst en/of keuzestress. We onderzoeken hoe meer ruimte voor imperfectie hier een antwoord op kan zijn. We gaan op zoek naar praktische oplossingen voor burn-outs, depressies en andere toenemende psychische klachten. Door in organisaties en op openbare plekken ruimtes te ontwerpen waar imperfectie op een gezonde manier beleefd kan worden. Bestaan die ruimtes al, hoe belangrijk achten we ze en hoe moeten ze eruit komen te zien?

De Dag van de Imperfectie is een initiatief van Vitamine Z in samenwerking met NEWConnective, The Turnclub, Careerwise, De Kwekerij, het Humanistisch Verbond en 3310 – School for Millennials. Gezamenlijk vormen wij het Collectief voor Imperfectie.

 

HOTEL IMPERFECT

Toen Corona een Dag van Imperfectie 'in levenden lijve' onmogelijk maakte, ontwierpen we een bijzondere ervaring op veilige afstand:

Op 25 januari 2021 was je welkom geweest in een totaal Imperfect Hotel. Met je ogen dicht werd men binnengeleid, om vervolgens op de tast een weg te vinden naar kamers vol imperfecte ervaringen. Het werd een online speels, kunstzinnig en ontregelend samenzijn. Uitverkocht, en voor herhaling vatbaar want: "Echt bijzonder, ik had het gevoel een avondje uit geweest te zijn toen ik na het theater mijn computer dichtklapte."

Primeur: Een avond vol Imperfectie

Eva van der Post opende de avond met een indringende monoloog, waarna moderator Daan Roovers (Denker des Vaderlands) Belgische psychiater Dirk de Wachter interviewde over zijn boek De kunst van het ongelukkig zijn. Ook sprak ze met een panel van ervaringsdeskundigen, waaronder Wing Yan Man (3310) en Niki van Houten (NEWConnective), over hun visie op de onhaalbaar perfecte maatschappij en hun ideeën voor imperfecte ruimtes. De organiserende partners tekenden een pledge en vroegen het publiek om hun ideeën voor gezond imperfectionisme te delen en toe te voegen aan de pledge. Tirsa With sloot af met een sprankelende spoken-word performance. Op YouTube is de opname van het avondprogramma in de Rode Hoed terug te zien.

De dag van de Imperfectie 2019 werd gesteund door Uitgeverij Lannoo Campus en mede mogelijk gemaakt door Alles is Gezondheid, een zelfregulerend netwerk van ruim 3.000 publieke en private partners dat de maatschappelijke beweging naar een gezonder en vitaler Nederland stimuleert.

Book your tickets