MEEMAKEN. Vitamine Z is gebouwd om Meemakers. Iedereen

Bij Vitamine-Z zijn we allemaal Meemakers 🙂 Of je nu voor het eerst komt kijken, luisteren, van de partij bent, of al jaren betrokken; Samen maken we de ruimte om te delen wat van (levens)belang is, maar meestal verborgen blijft. Steeds opnieuw, in andere vormen, vinden we daar manieren van ontmoeten voor.

Die zoektocht naar nieuwe vormen van betekenis is het proces waar makers zich in specialiseren: Het niet-weten onderzoekend, startend vanuit eigen ervaring, uiteindelijk vertaald naar een vorm die velen verstaan. Daarom maken kunstenaars altijd onderdeel uit van de programma's die we vanuit VitamineZ organiseren, van de zoektocht die we samen aangaan.

ZO bouwen we met elkaar aan steeds sterkere en steeds weer nieuwe concepten. Mede gemaakt door en voor iedereen die het lef heeft om vragen (soms nog heel voorzichtig) hardop te stellen.

Vragen over leven zitten soms in een onverwacht klein hoekje. Onder het vloerkleed geschoven kunnen ze de bril kleuren waarmee je de wereld vandaag tegemoed treedt. Als je op creatieve wijze op onderzoek gaat, een vorm vindt om die vragen te delen, kun je ermee leven, i.p.v. eraan voorbij. Daar is durf voor nodig, en daarom belonen we je vraag, je twijfel, je nog-niet-weten graag met een bijzonder luisterend oor, en een gezamenlijk onderzoek naar een passende vorm om niet de enige te blijven.

SNEEUWBALCONCEPT:

Als er 1 mens een wens heeft, om iets te onderzoeken of veranderen, zijn dat er sowieso meer. De kunst is om die ander te vinden, EN een mooie gezamenlijke vorm om het niet alleen te hoeven doen. Nog toffer wordt het als die ene of twee, wanneer eenmaal dat sprongetje in het diepe werd gewaagd, die ervaring gaan delen met wie dat nog meer wil proberen. Zo werkt ons sneeuwbalconcept.

Dat kan alles zijn. Een kettingbrief, een speldje waar je gelijkgestemden aan herkent, een wekelijkse picknick rond een boom. Het simpele uitgangspunt is: Jij bent sowieso niet de enige. Dus hoef je het ook niet alleen te doen. Lot-uit-de-loterij-genoten 😛

Book your tickets