Vrouwen in de filosofie #2

Vrouwen in de filosofie #2

In aanloop naar internationale vrouwendag kunnen we concluderen dat (seksueel) geweld tegen vrouwen onverminderd een probleem is. Bovendien is er een groeiende vraag naar een intersectionele duiding van de culturele achtergronden van sociale verhoudingen.

Wat kunnen we in dit opzicht leren van vrouwenvoetbal? Nathanja van den Heuvel gaat tijdens dit diner in op de situatie in voormalige mannenbolwerk, waarin voor vrouwen langzaam meer plek is. Daarnaast zal ze met behulp van de filosofie van het spel een blik werpen op de vraag naar feministisch verzet.

Dit diner is het tweede in een reeks over vrouwen in de filosofie. Lees hier over de eerste avond met vroege feministische denkers in the spotlight.

Praktische informatie

Het Filosofisch Diner i.s.m. Vuurwerk Filosofie

Datum: 2 maart
Café MidWest, Cabralstraat 1
Inloop: 18:00u; aanvang: 19:00u
Regulier €39,50 | Student €27,50

Nathanja van den Heuvel

is docent en onderzoeker op het gebied van feministische filosofie, postmodernisme, ecofilosofie en de filosofie van het spel en promoveerde afgelopen december op een proefschrift over insluiting, uitsluiting en emancipatie in het vrouwenvoetbal. Ze was onder meer bestuurslid van SWIP.NL (Society for Women in Philosophy Nederland) en coördinator van de studiegroep feministische filosofie van de OZSW. Tevens werkt ze aan een onderwijsprogramma dat sport en filosofie combineert met als doel uitsluiting in de gymles tegen te gaan en kinderen op een belichaamde manier te laten nadenken over diversiteit en inclusie.

Saskia van Kampen

is een intuïtieve dichteres die woorden laat bloeien in de omgeving waar ze staat. Ze leeft en beweegt in dit moment met spoken word en improvisatiepoëzie. Ze brengt waar de ruimte om vraagt. Ze gebruikt onze rauwe werkelijkheid en serveert die op een bedje waar je niet op kunt gaan liggen. Haar teksten schrijft ze vaak op het ritme van de dag van het optreden. Kraakvers en zonder strijkinstructies.

Print your tickets