Waarheidszoekers

Waarheidszoekers

Wie trekken er aan de touwtjes? Welke machten of mensen hebben het werkelijk voor het zeggen? Voor de complotdenker schuilt er achter menig maatschappelijk probleem of onverwachte historische gebeurtenis een verborgen agenda. Deze 'waarheidszoekers' menen bloot te leggen wat er écht speelt - en hun aantal lijkt te groeien.

In zijn nieuwste boek maakt Cees Zweistra duidelijk waar dit nieuwe complotdenken vandaan komt en welke rol technologie heeft in het ontstaan en verspreiden van complottheorieën. Via aansprekende beelden neemt hij een stevige positie in. Want is het nieuwe complotdenken een vorm van kritiek, een onschuldig tijdverdrijf of een alarmerend signaal van een technologische cultuur die dreigt te ontsporen?

Praktische informatie

Het Filosofisch Diner i.s.m. Vuurwerk Filosofie

Datum: 30 maart
Café MidWest, Cabralstraat 1
Inloop: 18:00u; aanvang: 19:00u
Regulier €39,50 | Student €27,50

Cees Zweistra

studeerde rechten en filosofie in Utrecht en Londen. Hij promoveerde aan de TU-Delft op een onderzoek naar de relatie tussen empathie en technologie. In 2020 verscheen van zijn hand een boek over eenzaamheid en technologie onder de titel Verkeerd Verbonden. In 2021 verscheen Waarheidszoekers, een filosofische doordenking van het nieuwe complotdenken.

Benjamin Fro

is een Amsterdamse singer-songrapper die op dansbare beats tekeergaat met geëngageerde teksten. Zijn muzikale invloeden zijn o.a. Kendrick Lamar, Chance the Rapper en Noname maar zijn boodschap komt overeen met die van Bob Marley, Logic en Laurynn Hill. Zijn muziek brengt verschillende genres samen en is altijd groovy en dansbaar.

 

Print your tickets