Vitamine Z – Het filosofisch antidepressivum

Vitamine Z is een stichting die zich richt op jongvolwassenen tussen 18 en 32 jaar, omdat zij zich, wat dit thema betreft, in een cruciale levensfase bevinden. De wereld ligt aan hun voeten, ze moeten de juiste studie kiezen en een goede baan vinden. Dit gaat vaak gepaard met keuzestress, prestatiedruk en onhaalbare idealen. Hierin worden ze geconfronteerd met de grenzen van hun kunnen en onzekerheden van het bestaan.

De stichting biedt een tegengeluid binnen onze burn-out epidemie, door kwetsbaarheid weer ruimte te geven en de imperfectie in het leven weer te normaliseren, wil Vitamine Z de onrealistische ‘geluksnorm’ weer haalbaar maken. En het totaalbeeld tot het ideaalbeeld maken. Een plek bieden waar de geest wordt geprikkeld en geoefend, waardoor de nodige flexibiliteit ontstaat en een realistische verhouding tot het leven in haar verscheidenheid.

Stichting Vitamine Z is een initiatief van Simeon Karsten (31), oprichter van Stichting Vitamine Z, een jongvolwassene die zelf vijf jaar geleden in een depressie stortte. Als geestelijk verzorger met een filosofie achtergrond en een passie voor organiseren wil hij het monopolie op succes doorbreken.

www.icarus-amsterdam.nl
www.vitamine-z.nl