Over Vitamine Z

 

Wij ontwerpen programma’s vanuit de overtuiging dat nieuwe paden gevormd worden door ervaringen buiten het gebaande, het vertrouwde, datgene wat je al kent. Door ongemak bewust op te zoeken, merk je dat je het ‘overleeft’, kun je er een volgende keer makkelijker mee zijn, vind je –juist daar– mogelijk-heden.

Ben je net als wij tussen de 18 en 32 jaar? Dan is Vitamine Z mogelijk ook iets voor jou! We bevinden ons in een cruciale levensfase: "De wereld ligt aan onze voeten, we moeten de juiste studie kiezen en een goede baan vinden."  TOCH? Torenhoge verwachtingen, met keuzestress, prestatiedruk en onhaalbare idealen als logisch gevolg. Je bent zeker niet de enige die in deze tijd wordt geconfronteerd met de grenzen van je kunnen en de onzekerheden van het bestaan.

Samen maken we een tegengeluid, geven we vorm aan het anti-depressivum wat de huidige burn-out epidemie kan keren. Door kwetsbaarheid weer ruimte te geven en de imperfectie van het leven te normaliseren, wil Vitamine Z de onrealistische ‘geluksnorm’ haalbaar maken: Het totaalbeeld tot ideaalbeeld te maken. Een plek bieden waar de verwachting wordt geprikkeld, het voelen wordt geoefend en de geest ruimte krijgt, waardoor de nodige flexibiliteit ontstaat en een realistische verhouding tot het leven in haar veelzijdigheid.

Stichting Vitamine Z is een initiatief van Simeon Karsten. Een jongvolwassene die destijds zelf in een depressie stortte. Als geestelijk verzorger met een filosofie achtergrond en een passie voor organiseren wil hij het monopolie op succes doorbreken. En met hem velen anderen, daarvan getuigt de Vitamine Z- famillie die hij heeft laten groeien en inmiddels overdroeg aan de volgende generatie. 

www.icarus-amsterdam.nl
www.vitamine-z.nl

Oprichter Simeon Karsten over onze missie

Book your tickets