EEN BIJZONDERE THUISHAVEN

We huizen gedurende het hele jaar in een boot op het droge… Een plek waar we allerminst per ongeluk gestrand zijn!

Stel je even voor: Een doolhof van steigers door groen, met in elke bocht een woonboot waar creatieve geesten circulaire vraagstukken aanvliegen, op zoek naar wendingen uit onverwachte hoek. Er wordt niet enkel gedacht, er komt hier ook een boel van de grond, uit onze handen en zelfs als we er allemaal even niet zijn, zetten de planten het werk voort: zij halen het gif uit de grond om te zorgen dat deze voormalige scheepswerf weer een gezonde bodem voor de toekomst wordt. Een prettige gedachte op minder productieve dagen 😉 En een goede reden om hier tijdens je pauze niet te veel bramen te plukken!

We meerden aan bij deze circulaire broedplaats, omdat we in alles wat we doen & laten, pogen te bedenken hoe dit past bij wat we in de wereld willen zetten. Op onze weg naar duurzame gezondheid voor iedereen, richten we ons op jongvolwassenen. Niet enkel omdat wij de langste “toekomst tot verandering” in het verschiet hebben, ook omdat we zien met welke toekomstscenario’s onze generatie moet leven: uitdagingen van wereldformaat. Uitdagingen die vragen om mentale weerbaarheid, om nieuwe paden, ook in onze hoofden.

Wij ontwerpen programma’s vanuit de overtuiging dat die nieuwe paden gevormd worden door ervaringen buiten het gebaande, het vertrouwde, datgene wat je al kent. Door ongemak bewust op te zoeken, merk je dat je het ‘overleeft’, kun je er een volgende keer makkelijker mee zijn, en vind je –juist daar– mogelijk-heden.

Onze bijdrage aan de Ceuvel-programmering bestaat dan ook uit eigenwijs kunstzinnige vormen die je een nieuwe ervaring bezorgen of met een vraag naar huis doen gaan die je jezelf nog niet eerder stelde. Kom dat vooral mee-maken tijdens het Icarus Festival! Vaste prik: ieder jaar op de (op-een-na)laatste zaterdag van augustus.

Post a comment

Print your tickets